Bliv frivillig
Vil du gøre en forskel?
Som frivillig i Fællesskabet Glad bliver du en værdifuld del af et stærkt fællesskab, hvor vi støtter og guider unge og voksne med et udviklingshandicap hen imod positive veje.
Bliv frivillig i Fællesskabet Glad
Alle aktiviteter i Fællesskabet Glad er drevet af frivillige. Som frivilligdrevet fællesskab er Fællesskabet Glad optaget af, hvad frivillighed kan og vigtigheden i at have frivillige fællesskaber.
For os er frivilligheden en altafgørende præmis i vores fællesskab, da den for de unge og voksne er med til at give et frirum og en ’pædagogfrizone’, hvor følelsen af ligeværd kan opstå.
Se aktive opslag her
Har du spørgsmål til at være frivillig i Fællesskabet Glad?
Udfyld felterne herunder og beskriv, hvem du er og hvorfor du gerne vil være frivillig i Fællesskabet Glad
Kontakt
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan tilmelder man sig som frivillig i Fællesskabet Glad?
Hvis du ønsker at blive frivillige i Fællesskabet Glad, så kan du enten kontakte en medarbejder i Fællesskabet Glad, søge via vores opslag på de specifikke frivilligjobs her på siden eller på frivilligejob.dk.
Skal jeg som frivillig have særlig erfaring? / Skal jeg som frivillige have pædagogisk eller socialfaglig baggrund?
Der er ikke noget krav om hvilken baggrund, du kommer fra som frivillige. Du skal have lysten til at skabe meningsfulde fællesskaber for målgruppen og kunne engagere dig i dette fællesskab på lige fod med både de unge og voksne og de øvrige frivillige. Det vigtigste er, at du bidrager til fællesskabet, hvor vi ønsker så mangfoldig en gruppe som muligt.
Dog har vi på vores sommerhøjskoler fokus på at rekrutterer en frivilliggruppe, hvor der også er frivillige med kendskab til målgruppen, da frivilligopgaven her er en anden end i klubberne.
MĂĄ jeg tage nye frivillige med i klubberne?
Ja, du må altid tage nye interesserede med i vores klubber. Hvis du som frivillig kender nogen, som kunne tænke sig at kigge forbi klubben, er du altid velkommen til at tage dem med til en klubaften, her vil vi gerne have besked om det.
Hvad siger jeg ’ja’ til som frivillig i Fællesskabet Glad?
Når du henvender dig som mulig frivillig, vil du blive indkaldt til en forsamtale, hvor en medarbejder fra Fællesskabet Glad præsenterer frivilligopgaven samt de forventninger, der findes ifm. en frivilligopgave i Fællesskabet Glad.
Som klubfrivillig takker du ja til min. en sæson (6 måneder), hvor du er aktiv deltagende hver 14. dag i tre timer. Ligeledes forventes det, at du er med til vores opstartsmøder der ligger ugen forinden sæsonopstart.
Som højskolefrivillig takker du ja til et højskoleophold på en uge, hvor du er aktiv deltagende hele ugen. Ligeledes forventes det, at du er med til en kursusdag forinden, hvor du møder de andre frivillige og lærer om målgruppe/opgave.
I løbet af året bliver der udbudt forskellige temaaftner, som kan opruste kendskabet til målgruppen og temaer relevant for din frivilligopgave, det er valgfrit at deltage i disse.
Historier fra de frivillige
Freja Møller
Freja har hele efteråret været frivillig på kurset GRÅK (crossfit).
Hun synes virkelig, at det er fedt, og hun kommer glad hjem fra træningen hver søndag.
Hun er faktisk så glad for at være frivillig i Fællesskabet Glad, at hun har anbefalet alle sine venner at blive det samme!
Freja er 24 ĂĄr og beskriver sig selv som: glad, kreativ og nysgerrig.
Det er en kæmpe fornøjelse af have Freja med på holdet af de GLADESTE frivillige
Bitten Spicker
Bitten var frivillig på Den nære Sommerhøjskole i uge 29 i sommerferien, og hun husker det som forrygende, festligt og glædeligt - en uge hvor "ja-hatten" sad stramt.
Hun blev faktisk så glad for fællesskabet, at hun også er begyndte som frivillig i Kulturklubben
Bitten er 26 år, og beskriver sig selv som: skør, initiativrig og tillidsfuld.
Vi er vilde med at have Bitten med pĂĄ holdet af de GLADESTE frivillige!